Shopping Cart

No products in the cart.

Item search-input not registered or doesn't have a view.php file.
Item contacts not registered or doesn't have a view.php file.

Az Apple 77,3 millió iPhone-t értékesített az ünnepek alatt, de még mindig elmaradt a becslésektől

Az Apple 88,3 milliárd dolláros bevételt hozott az elmúlt negyedévben, 84-87 milliárd dolláros tervezett árbevétellel szemben, amit az utolsó bevételi jelentésében terveztek. A vállalat 77,3 millió iPhone-ot értékesített, csaknem egymillió darabbal kevesebbet mint a legutóbbi rekord ami 78,2 millió darab volt 2017-ben.

Bár az Apple a tavalyi évhez képest kevesebbet iPhone-t adott el mégis, több pénzt termelt az iPhone X magasabb árának köszönhetően. A 10. évfordulós modellnél az iPhone átlagos eladási ára 796 dollár volt.

Mindent összevetve, az Apple teljes értékesítése 13 százalékkal nőtt – a vállalat mindenkori értékesítési rekordja egy negyedévben. Rengeteg régebbi iPhone modelleket is tartott az ünnepek alatt, és gyorsan növekvő piacokon, például Kínában és Indiában tevékenykedett. A nemzetközi értékesítés a teljes értékesítés 65% -át tette ki.

„Az iPhone X felülmúlta az elvárásainkat ” – mondja Tim Cook vezérigazgató. „Jelentős mérföldkőhöz jutottunk az aktív eszközökhöz képest, amelyek januárban elérte az 1,3 milliárdot. Ez mindössze két év alatt 30 százalékos növekedést jelent, ami bizonyítja termékeink népszerűségét, ügyfeleink hűségét és elégedettségét. ”

Az iPad évről évre elért értékesítése kisebb, csak egy százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az Apple bevételei továbbra is beolvadnak más divíziókból, például a szolgáltatásokból – beleértve az iCloudot, az Apple Music-et, az iTunes-ot és az App Store-t is – 18 százalékkal növekedtek az előző évhez képest. Az elmúlt negyedévben az Apple szolgáltatási részlege több bevételt eredményezett, mint az AirPod, az Apple TV, a Watch és az iPad együttes értékesítése.

A következő negyedévben a vállalat 60 milliárd dollár bevételt tervez, szemben a tavalyi 51,5 milliárd dollárral, mivel felkészül arra, hogy kiadja a HomePod okos hangsugárzóját a középtávon ezen a pénzügyi negyedéven.

 

Szervizel kapcsolatos kérdésekben keressen minket iPhoneDoki

1094 Budapest Ferenc Krt 23.