Shopping Cart

No products in the cart.

Item search-input not registered or doesn't have a view.php file.
Item contacts not registered or doesn't have a view.php file.

Az iOS 12 összes bevezető hírei, megjelenési dátum, új funkciók és az iPhone és az iPad új operációs rendszere 2018-ra.

Az iOS 12 összes bevezető hírei, megjelenési dátum, új funkciók és az iPhone és az iPad új operációs rendszere 2018-ra.

iOS 12, az iOS következő verziója – az összes iPhone és iPad készüléken futó operációs rendszer – 2018 őszén találja meg az Apple eszközöket, és június 4-én előnézetüket láttuk a WWDC 2018-ban.

De mit kínál a teljesítmény, az interfész-változások és az új funkciók tekintetében? Mikor bocsátják nyilvánosságra? És mely iPad és iPhone-on lehet majd futtatni? A cikkben ismertetjük összes indítási részletet.

Kiadási dátum

Az iOS-frissítések kezdetben béta verzióban vagy előtti tesztelési verziókban indulnak. Ez hivatalos verzió következik.

Az iOS 12 fejlesztői előnézete jelenleg elérhető, de a név szerint csak a regisztrált fejlesztők számára javasolt. A nyilvános béta júniusban lesz elérhető. (Az iOS 12 béta telepítése.)

Az iOS 12 nyilvános bevezetése ősszel – valószínűleg szeptemberben történik.

Teljesítmény

Az Apple csoportosította az iOS 12 változásait és új funkcióit 14 kategóriába – ez egy fontos frissítés lesz. Ezeket a lehetőségeket a lehető legjobban végezték el, kezdve a teljesítménytől.

Előre jelezték, hogy az Apple a frissítés teljesítményére és stabilitására összpontosít, és pontosan ez történt.

Craig Federighi szerint az Apple „megduplázza a teljesítményt”, annak érdekében, hogy az iPad és az iPhone készülékek gyorsabban és érzékenyebbé váljanak. Ez különösen igaz a régebbi eszközökre, mondta.

Például az iPhone 6 Plus lényegesen gyorsítja az iOS 12 frissítését. Az alkalmazások akár 40% -kal gyorsabban tölthetők be; a billentyűzet 50% -kal gyorsabb. A fénykép elkészítése 70% -kal gyorsabb, mondta.

A teljesítménynövekedés a rendszer optimalizálásáról szól, amikor terhelés alatt van. Az iOS 12 azonnal felgyorsítja a teljesítményt, amikor szükség van rá, majd leállítja, amikor nem szükséges az akkumulátor élettartamának megőrzése.

Kibővített valóság

Az iOS 12 frissítés részeként az Apple elindítja az ARKit 2-t. Az új operációs rendszer egyik fő összetevője az augmentált valóság.

Először is, az Apple bejelentette új fájlformátumát az augmentált valóságnak, az USDZ-nek.

Ez azt jelenti, hogy a fejlesztők és a tervezők ebben a formátumban AR „élményt” hozhatnak létre, majd elküldhetik az e-mailben, betölthetik a weboldalakra, oszthatják meg a rendszeren stb. Rögtön megtekintheti – „mint AR gyors pillantás”, mondta Federighi.

Az Adobe Creative Cloud natív USDZ támogatással fog rendelkezni, amely olyan alkalmazásokat tartalmaz, mint a Photoshop.

Az Apple demonstrálta az ARKit 2 által lehetővé tett okos mérőeszközöket. Az iPhone kamerájával megtekintheti a valós objektumot, érintse meg például két pontot az asztalon, és nézze meg a hosszának és szélességének mérését. Még lenyűgözőbb, hogy egy téglalap alakú objektumot, például egy fotót nézhet, és a rendszer automatikusan felismeri az alakot és megadja a méréseket.

Az AR tartalom mostantól megjelenik a Hírek alkalmazásban – megérintheti a nagyításhoz, az objektum 3D-s manipulálásához és így tovább. És sok weboldal elkezdi megjeleníteni az AR tartalmat is: például a Fender weboldalának konfigurációs lehetőségeit kínálja, majd megtekintheti a gitárt a valós világban, valós méretben.

Végül az ARKit lehetővé teszi a megosztott élményeket. Az AR játékokban például két különálló iPad játékosa külön-külön megfigyelheti a játékmenetet a nézőpontból (és egy harmadik, semleges megfigyelő külön nézheti meg a dolgokat).

Fotók

A Fotók keresése a naptárban frissítve lett. Keressen kártyákat, kutyákat, virágokat … még mindig intelligens objektumkeresések vannak az iOS 11-ben, de úgy tűnik, sokkal több kategóriát fog találni az iOS 12-ben.

Még ambiciózusabb, az iOS 12 a keresések előtt gondolkodik a fotókeresésekről, javaslatokat nyújtva: olyan helyeket, ahol fotókat, eseményeket, kategóriákat, például túrázást készített. A fényképek több millió eseményt indexelnek, és ezt felhasználva megtalálhatja az adott eseményen készített fotókat.

Azt is megpróbálja megjósolni, hogy mely fotókat szeretne megosztani. Előzetesen kigombolja azokat a fotókat, amelyekről azt gondolja, hogy megosztani szeretné őket, és meg szeretné osztani azokat. Felfedezhetően a telefon ugyanazon eseményen keresi a fotókat, és javasolja, hogy küldje vissza őket.

Végül van egy új lap a Fotókban: For You. Ez bemutatja a kiemelt fotókat, a „Ezen a napon”, az Effektus javaslatokat, a megosztott albumok tevékenységét és egyebeket.

Siri

Siri egy új funkciót kap, amit Shortcuts-nak hívnak. Ezek (esetlegesen többlépcsős) hangalapú tevékenységek az egyes alkalmazásokhoz igazítva.

Bármely alkalmazás felveheti a gyorsbillentyűket. Ez csak egy „Add to Siri” ikont jelenít meg, amely lehetővé teszi, hogy hangparancsot hozzon létre az adott alkalmazás egy bizonyos funkciójához. Ilyen például a „Segítség a pihenéshez”, amely egy meditációs alkalmazást indít, és „Rendelje meg a szokásos élelmiszert”.

A Siri az iOS 12-ben kontextus szerint javasolja a gyorsbillentyűket a záró képernyőn: ha reggel egy kávét rendelsz, akkor azt javasoljuk, hogy a Starbucks alkalmazásban egy intézkedést indítasz. Vagy a „Kapcsolja be a Ne zavarja” funkciót, amikor moziban vagy, vagy emlékeztesse magát arra, hogy felhívja nagyanyját születésnapjára.

Saját hivatkozásokat hozhat létre a Gyorskeresés alkalmazással – például a „surf time” parancsikon, például az időjárás és az ETA megjelenése a tengerparton, emlékeztető létrehozása a fényvédő felhordására és így tovább. Így készíthetsz Siri parancsikont.

Hírek

Néhány gyorsabb frissítés, most, mivel az Apple bejelentette számos alapértelmezett alkalmazásának módosítását.

A híreket újratervezték, hogy jobban megfeleljenek az iPad használatakor. Egy új Tallózás lapot kap, amelyről az Apple azt mondja, hogy könnyebb ugrani lehet a kedvencek közé. És van egy új oldalsáv.

Hangjegyzetek

Ezt is áttervezték, hogy könnyebben használhassák. És ez is jön az iPad-re!

iBooks

Az iBooks új tervet kap, és új nevet kap: az Apple Books.

Van egy új funkció, az úgynevezett Reading Now, amely lehetővé teszi, hogy rögzíti, ahol abbahagyta. És egy új bolt, amelyről az Apple azt mondja, könnyebb böngészni benne.

CarPlay

Most támogatja a harmadik féltől származó navigációs alkalmazásokat. Nagyon nagy üzlet!

Ne zavarj

Az iOS 12 számos új funkciója van, amelyek célja a zavaró tényezők korlátozása, a fontos dolgok összpontosítása, és általában az iOS-eszközök és az életed hátralévő részének javítása.

Van egy új funkció, a Do Not Disturb Bedtime alatt. Ezzel aktiválva nem láthatja az összes értesítést az előre beállított Bedtime órákban, még akkor sem, ha bekapcsolja a készülék képernyőjét. Reggel megérintheti, ha látni szeretné őket.

És vannak további frissítések a Ne zavarj. Beállíthatja a DND befejezését: ez hasznos lehet a gyerekeknek szóló játékidőben, vagy esküvőre vagy fontos találkozóra járva.

Értesítések

Az értesítések lehetővé teszik a több ellenőrzést arra vonatkozóan, hogy mennyit kap. Nyomjon be egy értesítést, és eldöntheti, hogy teljes mértékben kikapcsolja-e az értesítéseket a forrásból, vagy egyszerűen beállítja azokat a körülményeket, amelyek alapján értesíti Önt.

A Siri azt is javasolja, hogy kapcsolja ki azokat az értesítéseket, amelyekkel már nem használja, és most (ahogyan kértük!) Csoportosított értesítéseket küldünk. Alkalmazást, témát, szálat csoportosítva lesznek. Érintse meg a csoportosított értesítést, tekintse meg részletesebben a csoportot, majd egyesítse az egész csoportot.

Használati monitoring, limitek és juttatások

Az iOS 12 a screentime-jelentéseket a következőt nyújtja: heti aktivitási összefoglaló, amely megmutatja, mennyit használta nappal vagy éjszaka a készülékét, és mennyi időt töltött egyes alkalmazásban. Azt is megmondja, hogy mely alkalmazások küldenek a legtöbb értesítést. Mindezek az információk hasznosak lehetnek abban, hogy eldöntsék, hogyan kell módosítani a használatát.

Ha több előírásra van szüksége, lehetőség van arra, hogy alkalmazási limiteket állítson be.

A szülői felügyeletek általában javulnak az iOS 12 rendszerben, lehetővé téve, hogy az alkalmazások korlátozásait kategóriák szerint állíthassa be, vagy olyan alkalmazásokat állíthat be, amelyeket bármikor elérhet – a Telefon alkalmazás legnyilvánvalóbb vagy oktatási alkalmazások.

Itt tudod korlátozni az alkalmazás használatát a képernyő időtartamával.

Üzenetek

Az üzenetek legnagyobb változásai az Animoji körül forognak. Négy új Animoji van: szellem, koala, tigris és T-Rex. És minden Animoji számára most már képes lesz arra, hogy a nyelvén tükrözze az animációt (iOS 11 nem ismerte fel a nyelveket).

Az Animoji fiók végére most egy pluszjelet látsz, ami saját képeket hoz létre. Ezeket Memoji-nak, személyre szabott Animoji-nak hívják. Az Apple bemutatta a személyre szabott lehetőségek széles skáláját.

Vannak új, szórakoztató kamerás effektusok is az Üzenetekben is.

FaceTime

Az egyik fő változás itt, a Biggie: a csoportos FaceTime, akár 32 résztvevővel.

A kezelőfelület furcsa, de elég okos is: automatikusan átméretezi a résztvevő dobozát nagyobbra emelje, amikor beszél. Az alábbi módon készíthet egy csoportot FaceTime hívást.

 

Mely iPad és iPhone készülékeken fut az iOS 12 rendszeren?

Az összes olyan eszközön, amely futtathatja az iOS 11 rendszert, az futtathatja majd az iOS 12 rendszert is. Ez azt jelenti, hogy:

iPad Pro (10.5), iPad Pro (12.9, 2017)

iPad 2017, iPad 2018

iPad mini 2, iPad mini 3 és iPad mini 4

iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6, iPhone 6, iPhone 6, iPhone 6, iPhone 7, iPhone 7

iPod touch (hatodik generáció)

 

 

Kedves Vásárlóink!

Megnyitottuk új üzletünket és webshopunkat az applestyle.hu -t a Mester utca 4-6 szám alatt!

Óriási választék iPhone X iPhone X tokiPhone X üvegfólia  és minden más hasznos kiegészítő. Ezek mellett számos iPhone-hoz talál kiegészítőket.

Rengeteg Apple MacBook tokoktáskák, raktárról azonnal.

Magyarország egyik legnagyobb Apple Watch kiegészítőkszíjakállványoktokok áruháza!

Ezek mellett Apple iPad kiegészítők és Apple AirPods kiegészítők széles választékával várjuk Önöket személyesen és applestyle.hu weboldalunkon.

Kellemes vásárlást kívánunk

 

1094 Budapest Mester Utca 4-6

+36 70 360 9035

www.applestyle.hu